Recruitment Marketing - Makkelijker kandidaten werven
Home > Diensten > Recruitment marketing

Recruitment marketing

Het is niet altijd even makkelijk om nieuwe medewerkers te vinden. Een recruitment marketing strategie hebben is daarvoor erg belangrijk. Door recruitment marketing op de juiste manier in te zetten, kun je snel de perfecte kandidaat voor jouw vacatures vinden.

Wij snappen dat het tijd en moeite kost om recruitment marketing effectief in te zetten. Door ervaring bij verschillende recruitment bedrijven kunnen wij jou helpen bij het opzetten en uitvoeren van een recruitment marketing strategie.

Recruitment marketingbureau

Hoe snel heb jij een geschikte kandidaat gevonden? Waarschijnlijk zal dit in deze tijd niet heel snel gaan, daarom bieden wij online recruitment marketing. Door ons als recruitment marketingbureau in te zetten voor jouw bedrijf kun je jouw wervingsdoelen behalen.

Na het opstellen van een recruitment marketingstrategie beginnen we met de recruitmentfunnel, waarbij we het hele proces wat beschreven staat in de strategie doorlopen.

Dit betekent recruitment marketing bij onze studio.

Wat jij voor je bedrijf nodig hebt om recruitment effectief uit te voeren, zullen we nagaan door een recruitment marketingstrategie op te stellen. Vervolgens kunnen we door employer branding, recruitment marketing op social media, SEO en SEA, e-mailmarketing en vacaturesites in te zetten, zorgen we ervoor dat de klant de aandacht behoudt in het proces tot de sollicitatie bij jouw bedrijf.

 

Recruitment marketing met social media

Ook social media kun je inzetten voor recruitment marketing. Op social media kun je zowel betaalde als onbetaalde post maken voor de mensen die je wilt bereiken. Op social media kun je onder andere hun werkgeversmerk (employer branding) laten zien, zodat potentiële medewerkers betrokken raken bij het bedrijf. De simpelste manier is het delen van de vacatures op jouw social media pagina. Zo bereik je mensen die misschien op zoek zijn naar een nieuwe baan en die zo betrokken raken bij je bedrijf.

 

Wat is employer branding?

Je hebt vast weleens van employer branding gehoord, maar weet waarschijnlijk niet wat het precies betekent. Employer branding is namelijk niet alleen voor recruiters, maar is ook erg geschikt voor jouw bedrijf of werknemers en potentiële werknemers te trekken. Wij leggen dit graag aan je uit aan de hand van deze blog wat employer branding is!

Bij employer branding ben je bezig met het bouwen van een sterk ‘’werkgeversmerk’’. Dit doe je om huidige medewerkers te binden en potentiële werknemers naar je bedrijf te trekken. 

 

Patrick van der Hoek wijst Nynke van der Veen iets aan op een monitor.

Dit is onze werkwijze voor recruitment marketing

Wanneer je medewerkers voor je bedrijf zoekt, wil je natuurlijk veel reactie op je vacature(s). Om zo veel mogelijk mensen te bereiken is het effectief om een recruitment marketingstrategie op te stellen.

  • Stap 1: We starten met het opzetten van een recruitment marketingstrategie. We zullen nagaan wat jouw kansen zijn en wat jou onderscheidend maakt om zo nieuwe medewerkers te werven en huidige medewerkers te behouden. 
  • Stap 2: Wanneer de strategie akkoord is, zullen we verder gaan in de recruitment marketingfunnel. In deze funnel wordt er aan employer branding en content creatie gewerkt. 
  • Stap 3: Je wilt natuurlijk weten wat er is bereikt met de recruitment marketing content. Binnen ons pakket krijg je altijd een rapportage na iedere maand. Zo ben je altijd up-to-date.

Zijn wij de recruitment marketing agency die je nodig had? Dan hoef je alleen nog maar op de gele knop te drukken en een gratis strategiegesprek te boeken!

Online
Patrick | De Social Studio X

Chat nu met Patrick

Hi, Patrick hier! Wij ondersteunen meerdere van onze opdrachtgevers maandelijks op het gebied van Online Marketing.

Benieuwd hoe wij Online Marketing in zouden zetten voor jouw bedrijf? Stuur me een berichtje!