fbpx Search Engine Advertising (SEA) uitbesteden | De Social Studio
Momentje...

Search Engine Advertising (SEA) uitbesteden aan het laden...

Search Engine Advertising (SEA) uitbesteden

Wil je snel een bepaald doel behalen, zoals zichtbaar zijn of het aantal leads vergroten? Dan is Google Ads een goede tool om in te zetten. Google Ads is een vorm van Search Engine Advertising (SEA) genoemd. Omdat SEA om enige vakkennis vraagt is het handig om SEA uit te besteden, zodat je er zelf geen tijd en moeite in hoeft te steken.

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

    Nieuwsgierig? Daag ons uit!


    Social media beheerSocial media advertentiesGewoon voor koffieSEOCopywritingSEAWebsite ontwikkelingWebwinkel ontwikkelingEmail marketingStrategie & Branding

    Voor 17:00 verstuurd, uiterlijk de volgende werkdag reactie

    Wat is Search Engine Advertising (SEA)?

    SEA staat voor Search Engine Advertising. SEA betekent kortweg dat adverteerders betaalde advertenties in zoekmachines plaatsen. Deze advertenties zullen boven de organische zoekresultaten verschijnen en krijgen vaak een label ‘ advertentie’ of ‘gesponsord’ om aan te geven dat er voor de plaatsing betaald is. 

    Met SEA kunnen beheerder op basis van je zoekwoorden en hun zoekopdrachten verschillende mensen en doelgroepen bereiken. Deze advertenties kunnen ook worden getarget op basis van een doelgroep bereiken. Deze advertenties kunnen ook worden getarget op basis van een doelgroep te bereiken zoals locatie, demografie en nog vele andere factoren. SEA wordt betaald via een locatie apparaattype, demografie en nog vele andere factoren. Je kunt SEA natuurlijk altijd gebruiken en het is ontzettend goed om in te zetten als je meer mensen in je doelgroep wilt bereiken. 

    Met SEA kunnen adverteerders op basis van zoekwoorden en zoekopdrachten hun doelgroep bereiken. Deze advertenties kunnen ook ook worden getarget op basis van een locatie, apparaattype, demografie en nog vele andere factoren. SEA wordt betaald via een kost per klik (CPC) model, hier wordt alleen betaald wanneer iemand op de advertentie klikt. 

    Voordelen SEA

    Er zijn een aantal voordelen aan Search Engine Advertising die je bedrijf kunnen helpen om je doelgroep te bereiken en bovenaan in de zoekresultaten te komen staan. Enkele van deze voordelen zijn:

    • Je krijgt snel resultaat. Met SEA krijg je snelle resultaten, in tegenstelling tot SEO. Search Engine Optimization (SEO) is een investering om bovenaan te komen, maar met SEA kom je altijd bovenaan bij de juiste doelgroep. Je kunt al binnen een paar dagen het verkeer naar je website zien komen.
    • Inzicht op behaalde resultaten. Door gebruik van SEA te maken, krijg je een heel duidelijk effect over het verkeer naar je website. De resultaten van SEA zul je in een vorm van statistieken krijgen te zien.
    • Gericht op je doelgroep. Met SEA kun je echt focussen op je doelgroep. Via je doelgroep die je wil bereiken is het makkelijker om resultaten te krijgen. Online kun je dan ook instellen welk soort bezoekers de advertenties te zien krijgen. Uiteindelijk zal er dan ook meer verkeer, met meer interesse naar jouw website toekomen. 

    Waarom SEA onmisbaar is voor bedrijven

    SEA zorgt er natuurlijk voor dat bedrijven een bepaald doel kunnen halen zoals het aantal leads vergroten. Je wilt uiteindelijk meer bezoekers naar een website toe trekken, die uiteindelijk ook overgaan tot een conversie. Wanneer je SEA goed aanpakt zullen je verkopen stijgen en je kosten uiteindelijk dalen. SEA is een directe en effectieve manier waarop je jouw producten en diensten onder de aandacht van de doelgroep kan brengen. Met Search Engine Advertising betaal je alleen wanneer er mensen op jouw advertentie klikken.

    Het biedt de mogelijkheid om echt gericht te adverteren naar jouw doelgroep op basis van zoekwoorden, locatie en demografische gegevens. Door dit te richten op potentiële klanten die op zoek zijn naar jouw producten of diensten, kunt je de kans op conversies vergroten. 

    Doordat SEA erg meetbaar is kunt je de prestaties van jouw advertenties en de ROI (Return On Investment) erg goed volgen. Eventueel kun je de campagnes optimaliseren wat voor beter resultaten kan zorgen. SEA is dan ook een aanvulling op jouw online marketingstrategie en het kan uiteindelijk helpen om je bedrijf te laten groeien. 

    Content en SEA: Hoe goede content helpt bij het succes van een SEA campagne

    Resultaat krijgen bij SEA, maar ook SEO begint met content. Goede content zal er allereerst voor zorgen dat je advertenties beter zullen aansluiten bij de zoekopdrachten van gebruikers, wat ervoor kan zorgen dat de kans groter is dat er op je advertenties wordt geklikt. Content speelt ook een rol bij de kwaliteitsscore van advertenties. De kwaliteitsscore is weer een aspect voor het bepalen van de kosten per klik en de positie van de advertenties in de zoekresultaten. Goede content op een website of landingspagina kan dan ook aan een hogere kwaliteitsscore bijdragen en daarmee weer aan een betere prestatie van een SEA campagne. 

    Maar content draagt ook bij aan een betere reputatie van je bedrijf of merk. Hierdoor kunnen mensen eerder geneigd zijn om op advertenties te klikken om weer tot een conversie over te gaan. Content is dan ook essentieel voor een succesvolle SEA campagne.

    Hoe zet je SEA in voor je bedrijf?

    Om Search Engine Advertising (SEA) in te zetten voor je bedrijf kun je de volgende stappen nemen. 

    • Allereerst begin je met het formuleren van je bedrijfsdoelstellingen, zo kun je straks de advertenties op de juiste manier instellen. Wat wil je bereiken met je bedrijf, hierbij kun je denken aan meer naamsbekendheid, meer nieuwe klanten trekken of juist meer verkopen. Vervolgens kun je voor jezelf noteren wat je concreet voor aantallen je in een jaar wilt bereiken.
    • Dan is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste tools hebt om je SEA campagnes te volgen. Maak bijvoorbeeld gebruik van Google Analytics of een andere webanalyse-tool, zodat je kunt nagaan of de campagnes werken of niet, zodat je ze eventueel kunt aanpassen. 
    • Bepaal vervolgens je budget. Je kunt je budget bepalen, wat afhankelijk is van wat je wilt bereiken. De zoekmachines veilt vervolgens de advertentieplekken tussen de aanbieders. Wanneer je een veiling wint, zal je advertentie in de zoekresultaten worden getoond. De advertentieplek wordt op basis van twee factoren bepaalt. Dit zijn de kwaliteitsscore die een zoekmachine aan je website geeft en het bedrag dat je bereid bent te betalen voor een actie van een gebruiker, hierbij kun je denken aan de kost per klik (CPC).
    • Bepaal zoekwoorden voor je advertentie. Op basis van een zoekwoordenonderzoek kun je de meest relevante zoekwoorden voor jouw campagne kiezen. 
    • Op basis van je zoekwoorden, schrijf je vervolgens je advertentietekst. Je advertentie zal uit drie onderdelen bestaan, namelijk een titel, URL en een advertentietekst. Voor je titel kun je maximaal dertig leestekens gebruiken waar je je zoekwoorden in kunt verwerken. De URL moet aansluiten op waar de bezoeker naar op zoek is. In de advertentietekst kun je gebruik maken van maximaal negentig teken, waarin je over je product of dienst kunt vertellen. Benadruk hierbij je unique selling points, waardoor je opvalt ten opzichte van je concurrent.
    • Zet vervolgens je campagne aan. Je kunt je SEA-campagne aanzetten in Google Ads of een andere zoekmachine. 
    • Vergeet niet om nog regelmatig je advertenties te checken. Je advertenties zullen meer gaan opleveren als je ze regelmatig optimaliseert. Je kunt je advertenties op de volgende drie punten checken. Check de vertoningen van je advertentie, de klikfrequentie (CTR) en je conversieratio. Op basis van de factoren kun je bepalen of je meer of minder wilt gaan adverteren. Ook kun je je advertentie aanpassen, mochten bepaalde zoekwoorden bijvoorbeeld niet werken. 

    Verschillende Google Ads advertentie categorieën

    Bij Google Ads kun je uit meerdere soorten campagnes kiezen. Je hebt bij Google Ads keuze uit de onderstaande vier campagnes:

    • De meest klassieke en meest gebruikte vorm van advertenties is de zoekcampagne. Deze advertenties zullen zowel boven- of onderaan Google zoekresultaten worden getoond. Als adverteerder zul jij de relevante zoekwoorden bepalen, waarop Google de advertentie zal toen aan gebruiker die actie op zoek zijn naar dat zoekwoord. 
    • Een Google Shopping campagne is gericht op het adverteren van jouw producten of diensten. Ze zullen dan ook worden getoond, wanneer een gebruiker zoekt naar jouw product of dienst.
    • Google Display campagnes richten zich op het adverteren aan zowel potentiële als huidige klanten, terwijl ze website bezoeken, een video op YouTube afspelen, hun mail checken of een app gebruiken. Deze advertenties bestaan dan ook vaak niet alleen uit tekst, maar bevatten ook een foto of video. 
    • Google Universele app-campagne zorgt voor een makkelijke en geautomatiseerde manier om een app te promoten. 

    Zoek Campagnes

    Bij zoek campagnes kun je zoekadvertenties inzetten binnen het zoeknetwerk van Google. Voor deze campagnes kun je zelf relevante zoekwoorden gebruiken, waarop Google jouw advertentie zal tonen aan gebruikers die op zoek gaan naar het zoekwoord. Bij zoek campagnes kun je adverteren op een specifiek product of dienst, maar ook op je bedrijfsnaam. Wanneer een gebruiker op jouw naam zoekt, zul je altijd verschijnen. 

    Een Google zoeknetwerk campagne is relevant voor je bedrijf, wanneer je gebruikers wilt bereiken die op zoek zijn naar jouw product of dienst, gebruikers wilt beïnvloeden in de overweging tussen bedrijven en wanneer je zichtbaar wilt zijn naast je concurrenten.  

    Shopping Campagnes

    Google Shopping campagnes bieden jou de mogelijkheid om jouw winkelvoorraad en online voorraad te promoten. Wanneer een potentiële klanten op zoek is naar jouw product of dienst zullen de producten binnen het google-zoeknetwerk worden weergeven. Ook kunnen de producten of diensten worden weergeven op websites waar bestaande en potentiële klanten jouw merk kunnen ontdekken. De campagnes bieden de kans om een product afbeelding, prijsinformatie en de voorraadstatus aan gebruikers te communiceren.

    Shopping campagnes is dan ook relevant voor je bedrijf, wanneer je een retailer bent die de voorraad van een winkel wil promoten of wanneer je beter gekwalificeerde lead wilt krijgen. 

    Display Campagnes

    Je zult met een Google Display campagne zowel potentiële als huidige klanten bereiken terwijl ze een website bezoeken. De advertenties zullen worden getoond, wanneer een klant websites bezoeken, Video’s op YouTube bekijken, hun mail checken of wanneer ze apps gebruiken. Deze advertenties bestaan niet alleen uit teksten, maar kunnen ook uit een foto of video. 

    Je kunt Google Display gebruiken, wanneer je je naamsbekendheid wilt opbouwen, product overweging wilt beïnvloeden en potentiële klanten wilt bereiken die jouw website wel hebben bezocht, maar nog niet de gewenste actie hebben gedaan.

    Google mijn bedrijf / Maps campagnes

    Je kunt je Google mijn bedrijf koppelen aan je Google Ads-account, wat je kans op een hogere en betere positie in Google bij lokaal gerichte zoekopdrachten vergroot. Google zal in bepaalde gevallen een Google Maps-kaartje tonen, met één advertentie en dire reguliere bedrijven, deze zullen boven de organische resultaten worden getoond. Wanneer je Google mijn bedrijf helemaal goed hebt ingesteld, is de kans groter dat je zal worden getoond bij een lokale zoekopdracht. 

    Lokale Search Engine Advertising of ook wel maps campagnes zijn gericht op het realiseren van een hogere zichtbaarheid wanneer een gebruiker op een locatie-gerichte zoekopdracht zoekt. Met de campagne kun je dan ook op zoekopdrachten richten die voor jouw bedrijf interessant zullen zijn en op campagnes die als doel hebben om op specifieke locaties getoont te worden. 

    Snel zichtbaar voor je doelgroep?

    Bij onze studio ontzorgen we dagelijks talloze bedrijven van A tot Z op het gebied van zoekmachine marketing (SEA), zoekmachine optimalisatie (SEO), social media marketing of strategie. Wij weten wat er speelt en hoe we zoekmachine marketing zo kunnen inzetten dat bij jou de leads binnenstromen. Dus waarom niet samenwerken?

    Verschillen tussen SEA & SEO

    SEA en SEO lijken voor veel mensen op elkaar. Beide hebben te maken met zoekmachines en de vindbaarheid en zichtbaarheid op zoekmachines, maar er zitten wel zeker verschillen tussen.

    Het belangrijkste verschil tussen SEA en SEO is allereerst al de betekenis. SEA staat voor Search Engine Advertising (adverteren in zoekmachines) en SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). SEA heeft dan ook betrekking op de betaalde zoekresultaten (advertenties) en SEO heeft juist weer betrekking op de organische onbetaalde zoekresultaten.

    Een ander verschil is dat SEA direct zichtbaar is, ten opzichte van SEO wat een lange termijn strategie is. Een hogere positie in de organische zoekresultaten kan dan ook weken of zelfs maanden duren. Hierbij moet je wel meenemen dat SEO een duurzame manier is, het duurt lang, maar het resultaat zal niet in één keer verdwijnen als je er mee stopt. Bij SEA zullen de resultaten wel direct verdwijnen, wanneer je met een advertentie stopt. 

    Ook biedt Google steeds minder inzicht in de resultaten van SEO. Zo kun je niet zien via welke zoekwoorden iemand op je website terecht is gekomen. Bij SEA is dit juist wel weer zichtbaar, Google laat je dus eigenlijk betalen om achter de gegevens te komen. 

    De betaalde zoekresultaten van SEA zullen zich vaak bovenaan de zoekresultaten pagina bevinden, ten opzichte van de onbetaalde resultaten van SEO die zich onder de SEA resultaten zullen weergeven. 

    Bij SEO zul je geen last hebben van advertentiebudgetten. Wanneer een gebruiker op jouw zoekresultaat in Google klikt zal het gratis zijn. Bij SEA je als adverteerder een kost per klik (CPC) betalen, wanneer een gebruiker op jouw advertentie klikt. 

    Dit zijn enkele van de verschillen tussen SEA en SEO. Er zijn natuurlijk nog wel meer verschillen tussen SEA en SEO en ook verschil zal zo zijn voor- en nadelen hebben.  

    Google Ads, zelf doen of uitbesteden?

    Het is natuurlijk een overweging om Google Ads (SEA) zelf te doen of om het uit te besteden. Dit zal afhankelijk zijn van een aantal factoren die je zelf hebt, zoals je kennis van SEA, tijd en je budget. 

    Wanneer je zelf ervaring met Google Ads hebt en de tijd om campagnes te maken, beheren en te optimaliseren, zou je het zelf kunnen doen. Zo heb je zelf de volledige controle over je campagnes en heb je geen kosten voor het uitbesteden ervan. 

    Wat je hier wel in overweging moet nemen is of je echt de kennis hebt en echt de tijd ervoor kan nemen. Het is daarom ook slim en gemakkelijker om Google Ads uit te besteden aan een marketingbureau. Wij van De Social Studio ondersteunen jou graag met Google Ads. Wij helpen je bij het maken, beheren en optimaliseren van de campagnes.

    De Social Studio in het kort

    Omdat we een full service online marketing bureau zijn, denken we met jou mee in hoe we meer resultaat kunnen behalen. Op zowel bedrijfsniveau als persoonlijk niveau. Wij helpen jou met waardevolle marketing, jouw doelen te bereiken.

    Online
    Patrick | De Social Studio X

    Chat nu met Patrick

    Hi, Patrick hier! Wij ondersteunen meerdere van onze opdrachtgevers maandelijks op het gebied van Online Marketing.

    Benieuwd hoe wij Online Marketing in zouden zetten voor jouw bedrijf? Stuur me een berichtje!