Witregels op Instagram

Een handige tip die je Insta-game gaat veranderen.

Witregels op Instagram.

Het is een van de meest grote irritaties op Instagram; tekstverspringingen in je Instagram caption. Het is om woedend van te worden. Het mooie is; er is een oplossing voor! Lees gauw verder om erachter te komen hoe een simpele tip je Insta-game gaat veranderen!

 

In een aantal simpele stappen naar witregels op Instagram

Heb je een leuke intro? 100 woorden. Heb je een leuke metafoor? 100 woorden. Een goede kern? 150 woorden! Voor social media zijn dat veel woorden. Vooral voor een platform zoals Instagram. Toch zien wij nog regelmatig ondernemers en zelfs bureaus ontzettend lange social mediateksten schrijven, zonder hier structuur in aan te brengen. Deze bedrijven willen zoveel mogelijk uitleggen, tips geven en jou overhalen om hun product te kopen. Hoe perfect zouden witregels zijn? Wij gaan je in een aantal simpele stappen uitleggen hoe je overzichtelijke teksten onder je foto’s op Instagram publiceert. Hierna mag je zoveel tips geven of producten verkopen als je zelf wil!

Stap 1: Schrijf in een aantal stappen waar je verhaal over gaat. 

Dit is je inleiding, welke natuurlijk altijd bovenaan komt te staan. Dit kan een anekdote zijn of een simpele samenvatting van je post. OF EEN ZIN IN HOOFDLETTERS OM OP TE VALLEN! Hashtags werken trouwens ook vaak goed in de eerste zin.

Stap 2: Schrijf het middenstuk van je tekst.

Je bent in het middenstuk vrij in hoeveel alinea’s je gebruikt of wat je allemaal mede wilt delen. Laat je creativiteit de vrije loop! Vergeet nooit dat jouw volgers jou volgen vanwege jou. Wees dus lekker jezelf in je taalgebruik.

Stap 3: Schrijf het slot van je tekst.

Het slot is misschien wel het belangrijkste. Je hebt in het middenstuk flink wat spanning op zitten bouwen en nu is het tijd voor actie! Kom met een heldere Call To Action!

Patrick De Social Studio (1)

Stap 4: De witregels.

We gaan je tekst van structuur voorzien. Dit doen we door alinea’s toe te voegen aan je tekst. Gemiddeld is een alinea op social media zo’n 4-7 regels lang. Zorg er dus voor dat je optijd met een nieuwe alinea begint en plaats er een witregel tussen.

Stap 5: Plaats de haakjes!

[⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀]

Plak de haakjes hierboven met de ruimte ertussen, in de witregels in je bericht op Instagram, zoals hiernaast is afgebeeld. Doe dit bij elke witregels die tussen alinea’s staat.

(Je kunt deze tip trouwens ook toepassen op je bio.)

Patrick De Social Studio
Patrick De Social Studio (1)

Stap 6: Haal de haakjes weg.

Vervolgens haal je de haakjes om de lege ruimte weg totdat je geen haakjes meer in je tekst hebt staan en post je je bericht op Instagram.

Instagram marketing.

In • sta  gram • mar • ke • ting
/instagrem marketing/

Instagram marketing is het gebruik van Instagram als medium voor reclamedoeleinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *