Short Form Videocontent Agency - Voor Toekomstige Marktleiders
Home > Diensten > Short form videocontent

Short-form videocontent

Je organisatie kan er niet meer zonder, in ieder geval niet online.

We hebben het over de “jump-on-the-trend-train”-kans genaamd short-form-content! Short-form-videocontent is niet langer dan 60 seconden. Deze video’s zijn uitermate geschikt voor social media aangezien video tegenwoordig niet meer uit de algoritmes van  socialmediaplatformen weg te denken zijn en ze je accounts echt groot maken.

Met short-form-videocontent passend bij een heldere contentstrategie claim je de expertstatus in jouw markt op het daarbij passende social platform. Short-form-videocontent, maakt jou een held in eigen markt!

Short-form-videocontent met Daan
Short-form-videocontent breed inzetten?
Gebruik ook deze diensten om je expertstatus te claimen
Online marketing is leuk, maar content doe je "er niet maar even bij".
Social media beheer

We maken jullie socialmedia-accounts onmisbaar bij je ideale klant en volger. Met sterke short-form-videocontent rock jij die expertstatus op socialmediakanalen zoals LinkedIn, Instagram, Snapchat en òòk TikTok!

Ontdek social beheer
SEO

Organisch gevonden worden is de meest duurzame strategie voor 95% van de organisaties. Wist je dat de zoekmachine van Google ook video’s indexeert. Short-form-content is dus perfect om je SEO-content mee te verrijken. Maar hoe doe je dat nou het beste?

SEO en video uitbesteden?
Tiktok marketing

TikTok zonder video is… Gewoon geen TikTok! Als organisatie ga jij geen leuke dansjes posten, maar door de toenemende zakelijke toon van TikTok, ga jij (indien strategisch passend) wel je expertstatus claimen op TikTok.

Ontdek TikTok uitbesteden
Websiteontwikkeling

Een nieuwe website gaat op zich niets bereiken. Daar heb je merkactivatie voor nodig. Door websiteontwikkeling op een marketingwijze te benaderen, heb je hier later profijt van. Short-form-content is de perfecte manier om je website direct goed neer te zetten.

Website laten maken?
Social media adverteren

Short-form videocontent is perfect voor social ads vanwege zijn krachtige impact. We creëren pakkende en boeiende video’s van 15 tot 30 seconden die de aandacht trekken en een emotionele connectie maken.

Social ads ontdekken
Patrick van der Mark aan het werk.

Short form content agency

Contentmarketing verandert iedere dag op het gebied van trends, ontwikkelingen, formaten, contentvormen, dingen die wel of niet werken. Wij slaan dat voor je plat. Wat wil jij vertellen? Waar kun jij de expert in zijn? Dat geeft ons richting aan jullie contentstrategie. Zo hebben we de juiste contentonderwerpen waarmee we op relevante kanalen, met de juiste boodschap, video’s en tools de expertstatus gaan claimen voor jullie organisatie.

Geen gebullshit om de feiten heen, gewoon doen wat van ons verwacht wordt met een helder doel; meer leads, meer sollicitanten of meer volgers en uiteindelijke meer business!

Onze duurzame strategieën voor social en Googlemarketing zorgen ervoor dat jij niet zomaar van je troon gestoten wordt, maar iets opbouwt voor de lange (of korte) termijn!

Korte videocontent, ook wel bekend als short-form videocontent, is een effectieve strategie om je SEO- en socialmediaresultaten te verbeteren. Door korte, boeiende video’s te creëren, vergroot je de betrokkenheid van je doelgroep en verhoog je de kans relevante rankings op organische zoekresultaten wanneer je ze onderdeel maakt van je SEO-strategie.

Videocontent is simpelweg megageschikt voor viraalgevoelige vormen van social media zoals Instagram Reels of TikTok. Voor deze vormen van social media hoef je niet megaveel volgers te hebben.

Bied jij de content waar jouw ideale doelgroep naar op zoek is? Dan pushen deze kanalen je video’s tot extreme hoogten ten opzichte van statische content en zul je de voordelen van short-form-videocontent ervaren. Daarnaast is short-form-content ook nog een crossmediaal in te zetten waardoor je dezelfde content uit kunt zetten over verschillende platformen heen.

Patrick van der Hoek wijst Nynke van der Veen iets aan op een monitor.
Patrick van der Mark bekijkt een website op zijn monitor.

Waarom in de lieve vrede videomarketing?

De aandacht van je doelgroep trekken doe je beestachtig goed met videomarketing. Video’s hebben de mogelijkheid om complexe informatie op een boeiende en gemakkelijk te begrijpen manier over te brengen, waardoor ze effectiever zijn dan tekst of afbeeldingen alleen. Bovendien stimuleert videomarketing emotionele betrokkenheid en kan het merkvertrouwen opbouwen.

Video’s hebben een grotere kans om viraal te gaan en gedeeld te worden op sociale media, wat zorgt voor een groter bereik en meer exposure. Daarnaast draagt videomarketing bij aan SEO, aangezien zoekmachines zoals Google video-inhoud hoog waarderen en deze vaak hoger rangschikken in zoekresultaten. Kortom, videomarketing is een waardevol instrument om je boodschap effectief over te brengen, de betrokkenheid van je doelgroep te vergroten en je merk te laten groeien.

 

Het gebruik van videomarketing op platforms zoals Instagram Reels en TikTok heeft een enorme impact op je SEO-resultaten. Deze platforms bieden een unieke kans om je doelgroep op een creatieve en interactieve manier te bereiken. SEO-voordelen van het inzetten van videomarketing op Instagram Reels en TikTok zijn:

  1. Een verbeterde zichtbaarheid. Door video’s te maken en te delen op Instagram Reels en TikTok vergroot je de kans dat je content wordt ontdekt door een breder publiek. Het gebruik van relevante hashtags en trending geluiden in je video’s helpt om je zichtbaarheid te vergroten en je video’s hoger te laten ranken in de zoekresultaten.
  2. Toename van betrokkenheid. Korte, pakkende video’s hebben de kracht om de aandacht van gebruikers te trekken en hen betrokken te houden. Door boeiende content te creëren die past bij de interesses van je doelgroep, vergroot je de kans op likes, comments en shares. Deze interacties worden meegenomen in de algoritmes van de platforms en kunnen resulteren in een hogere positie in de feeds van gebruikers.
  3. Mogelijkheid tot virale content. Instagram Reels en TikTok zijn bekend om hun potentieel om virale content te creëren. Wanneer je video’s opvallen en aanslaan bij gebruikers, is de kans groter dat ze worden gedeeld en viraal gaan. Dit kan leiden tot een exponentiële groei van je bereik en meer verkeer naar je relevante SEO-pagina’s
  4. Cross-promotie en backlinks: Het delen van videocontent op Instagram Reels en TikTok geeft de mogelijkheid om je andere sociale mediakanalen, website of blog te promoten. Je kunt in je video’s verwijzen naar je profiel of website, waardoor je meer verkeer en backlinks kunt genereren. Dit draagt bij aan een verbeterde SEO-autoriteit en hogere rankings in zoekmachines.
  5. Gebruiksvriendelijke interfaces: Instagram Reels en TikTok hebben intuïtieve interfaces die het eenvoudig maken om video’s te maken en te bewerken. Hierdoor kunnen wij als social video agency veel video’s maken in korte tijd.

Kortom, het inzetten van videomarketing op Instagram Reels en TikTok kan je SEO-strategie versterken door het vergroten van zichtbaarheid, betrokkenheid en het creëren van virale content. Door gebruik te maken van relevante hashtags, het stimuleren van interactie en het cross-promoten van je andere kanalen, kun je je online aanwezigheid versterken en meer verkeer genereren. Vergeet niet om de prestaties van je video’s te meten en optimaliseer je strategie op basis van de resultaten.

De expertstatus claimen in jouw vakgebied?

Ontdek de kracht van short-form videocontent voor jouw merk! Laat onze agency je helpen om pakkende en boeiende video’s te creëren die de aandacht trekken en conversies stimuleren. Vergroot je online zichtbaarheid, betrokkenheid en verkeer met onze expertise in videomarketing. Boek hieronder eenvoudig een strategiegesprek!

Boek een strategiegesprek
Portret van Patrick van der Hoek
Online
Patrick | De Social Studio X

Chat nu met Patrick

Hi, Patrick hier! Wij ondersteunen meerdere van onze opdrachtgevers maandelijks op het gebied van Online Marketing.

Benieuwd hoe wij Online Marketing in zouden zetten voor jouw bedrijf? Stuur me een berichtje!