fbpx Online marketing uitbesteden | De Social Studio | Leeuwarden
Momentje...

Online marketing uitbesteden aan het laden...

Online marketing uitbesteden

Online marketing is een vak apart. Door online marketing juist in te zetten kunnen jouw bedrijfsdoelen te realiseren zijn. Laat online marketing nou net een specialisme van ons zijn! Wij van De Social Studio willen jou volledig ontzorgen op het gebied van social media, content, SEO en SEA en e-mail marketing. 

Wanneer je jouw online marketing uitbesteed zal je al gauw een aantal voordelen ervaren. Zo hebben wij de juiste expertise en ervaring in huis. Het bespaart je onder andere ook nog veel tijd en aandacht, waardoor je je beter op de rest van je bedrijf kunt focussen.

Wij kijken met een objectieve blik, hierdoor krijgen we een beter inzicht krijgen in de sterktes en zwaktes van je bedrijf. Ook beschikken wij over de juiste middelen en technologieën om je online marketing zo effectief mogelijk in te zetten.

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

C

U

  Nieuwsgierig? Daag ons uit!


  Social media beheerSocial media advertentiesGewoon voor koffieSEOCopywritingSEAWebsite ontwikkelingWebwinkel ontwikkelingEmail marketingStrategie & Branding

  Voor 17:00 verstuurd, uiterlijk de volgende werkdag reactie

  Wat is online marketing?

  Er zijn natuurlijk een tal aan verschillende marketingen, maar wat is nou precies online marketing en wat valt hier precies allemaal onder? Online marketing is simpelweg een verzamelnaam van alle marketingpraktijken die online plaatsvinden. Het doel van online marketing is om jouw doelgroep online aan te spreken om zo uiteindelijk jouw doelen te bereiken. Er zijn verschillende doelstellingen die je aan de hand van online marketing kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan meer naamsbekendheid, aantal bezoeker voor de website vergroten, conversies verhogen of de klantloyaliteit versterken. 

  Op basis van jouw doelstellingen maken we keuzes van welke vorm en dus welke soort marketing we het beste kunnen gebruiken. Een paar van deze soorten marketing zijn:

  • Social media marketing
  • Digital advertising
  • Contentmarketing
  • Search Engine Optimization (SEO)
  • Search Engine Advertising (SEA)
  • E-mail marketing

  Waarom online marketing zo belangrijk is tegenwoordig?

  De online wereld groeit ontzettend snel en daarom is het belangrijk om online zo goed mogelijk mee te gaan. Er zijn vele redenen op te noemen waarom online marketing erg belangrijk is om in te zetten voor je bedrijf. We geven een paar redenen waarom jij online marketing in zou moeten zetten voor je bedrijf.

  Bereik de doelgroep

  Online marketing heeft verschillende instrumenten om je doelgroep sneller te kunnen bereiken. Aan de hand van online marketing kun je beter inspelen op de mensen die al interesse hebben in diensten of producten, maar nog niet ervan overtuigd zijn. Je kunt jouw doelgroep juist ook heel gericht benaderen, zodat jouw doelgroep bijvoorbeeld alleen maar bepaalde advertenties te zien zijn. 

  Nieuwe klanten

  Wat zowel online als offline geldt is dat je eigenlijk nieuwe klanten wil winnen en je diensten of producten wilt verkopen. Online is de beste en snelste manier om nieuwe klanten te bereiken. Via online is het vaak ook nog eens goedkoper dan offline. Je hebt namelijk veel bereik zelf in de hand, door bijvoorbeeld het inzetten van social media of content te plaatsen via de website.

  Meetbaar

  Een bijkomend voordeel is dat online marketing volledig meetbaar is. Er zijn veel verschillende tool, zoals bijvoorbeeld google analytics, waarmee je alle handelingen van bezoekers op je website kunt meten. Online marketing is dan ook een hele handige manier om resultaten te ontvangen en vervolgens weer content kan optimaliseren om een nog beter resultaat te krijgen. 

  Wat behoort tot online marketing?

  Online marketing vertegenwoordigd een verzamelnaam van alle marketingpraktijken die online plaatsvinden. We onderscheiden dan ook verschillende online marketing strategieën die voor elk bedrijf weer anders ingezet kunnen worden. Strategieën die onder andere ingezet kunnen worden, zijn:

  • Social media marketing
  • Digital advertising
  • Contentmarketing
  • Search Engine Optimization (SEO)
  • Search Engine Advertising (SEA)
  • E-mail marketing

  Marketingstrategie

  In een marketingstrategie worden de realistische en meetbare doelen die een bedrijf wil behalen aangegeven in een langetermijnplanning. Om de doelen te kunnen behalen is het van belang dat de juiste aanpak en strategie wordt gekozen. De marketingstrategie weergeeft een plan van een bedrijf met als uiteindelijke doel om concurrentievoordeel te behalen. Bij het opstellen van een marketingstrategie krijg je de duidelijkheid welke middelen er nodig zijn om de bedrijfsdoelen te behalen. 

  Social media marketing

  Door op een juiste manier social media marketing in te zetten kunnen je dromen zomaar werkelijkheid worden. Wanneer je weet hoe je social media marketing moet inzetten, kun je social media strategisch inzetten om jouw bedrijfsdoelen te behalen. Social media marketing kun je bijvoorbeeld inzetten om contact met je doelgroep te krijgen, je naamsbekendheid te vergroten en je conversies van diensten of producten te verhogen. Social media marketing is kort gezegd het promoten van je diensten of producten via verschillende social media kanalen.

  Search Engine Optimization (SEO)

  Search Engine Optimization is een erg duurzame online marketingstrategie. Je bedrijf zal van SEO langzaam gaan groeien, maar het resultaat ervan gaat niet zomaar meer weg als je je investering stopt. SEO oftewel een zoekmachine optimalisatie zorgt er aan de hand van verschillende processen voor dat de organische vindbaarheid van een website in een zoekmachine wordt geoptimaliseerd. Bij SEO ben je bezig met de content, techniek, en linkbuilding van een website te optimaliseren. SEO zorgt er kortweg voor dat de website wordt geoptimaliseerd om hoger te worden getoond bij zoekopdrachten in zoekmachines. 

  Search Engine Advertising (SEA)

  SEA staat voor Search Engine Advertising of ook wel zoekmachine adverteren genoemd. Ook bij deze marketingstrategie worden zoekmachines ingezet om een juiste doelgroep te benaderen. Bij deze vorm wordt er alleen niet sprake van organische zoekresultaten, maar er wordt betaald om een hoge plek te krijgen bij de zoekmachines. Bij SEA stelt de adverteerder een campagne op, waarbij bepaalde zoekwoorden worden ingesteld. Deze advertenties worden vervolgens weer op een zoekmachine getoond wanneer er mensen op het zoekwoord zoeken. De advertenties worden vaak weergegeven boven de organische zoekresultaten.

  E-mailmarketing

  E-mailmarketing is een vorm van direct marketing. Bij deze marketingstrategie worden vanuit bedrijven gerichte en waardevolle e-mails naar de doelgroep gestuurd, met als doel meer conversie te krijgen, leads te werven en de naamsbekendheid te vergroten. E-mailmarketing is een persoonlijk kanaal dat een directe lijn (direct marketing) tussen een bedrijf en een consument creëert. In de e-mails kunnen bedrijven onderwerpen zetten, zoals aanbieden, nieuwsbrieven, nieuwe producten en eventueel relevantie informatie die de consument ertoe kan zetten om de diensten of producten te kopen.

  Wij doen de marketing, jij ziet de goede resultaten.

  Bij onze studio ontzorgen we dagelijks talloze bedrijven van A tot Z op het gebied van social media marketing, zoekmachine optimalisatie (SEO) of strategie. Wij weten wat er speelt en hoe we online marketing zo kunnen inzetten dat bij jou de leads binnenstromen. Dus waarom niet samenwerken?

  Aan de slag met jouw online marketingstrategie: een stappenplan

  Zonder een marketingstrategie een plan. Een marketingstrategie is dan ook eigenlijk ook de strategie tot succes en om je doelen te behalen. Om een duidelijk beeld te krijgen wat een marketingstrategie inhoudt, zetten wij de stappen op een rij.

  1. Stel realistische en meetbare doelstellingen op
  2. Bepaal wie je doelgroep is of wie je wilt bereiken
  3. Krijg een duidelijk beeld van je concurrenten
  4. Ga voor een duidelijke positionering. Bekijk hoe je je onderscheidt ten opzichte van je concurrenten
  5. Breng in beeld welke middelen je nodig hebt om je doel te bereiken
  6. Meet en analyseer je gegevens. Maak duidelijk welke strategieën wel of niet werken 

  Met online marketing aan de slag binnen verschillende branches

  Elke branche heeft tegenwoordig wel online marketing nodig, het is dan ook onmisbaar voor bedrijven. Online marketing biedt de mogelijkheid om op een effectieve en gerichte manier met de doelgroep te communiceren en om zich te kunnen onderscheiden van de concurrenten. Elke branche heeft zo zijn eigen uitdagingen en kansen, daarom moet elke branche ook een op maat gemaakte online marketingstrategie hebben. Bij De Social Studio zijn we vooral gespecialiseerd in de branches, vastgoed & makelaardij, uitzendbureaus, kappers, sportscholen, fysiopraktijken en bouwbedrijven

  (Online) marketing voor vastgoed en makelaardij

  Vind je het lastig om je vastgoedkantoor of makelaardij onder de aandacht bij mensen te krijgen? Online marketing is voor de branche vastgoed & makelaardij essentieel. Wanneer je op de juiste zoekwoorden wordt gevonden in zoekmachines heb je veel meer kans dat iemand een huis huurt of koopt. Door ervaring bij onze marketeers in de branche vastgoed & makelaardij weten we hoe het in elkaar steekt en hoe we meer mensen in jouw branche kunnen bereiken. Als makelaar ben je juist goed in het verkopen en verhuren van huizen en houd je je liever niet bezig met social media marketing, online campagnes, zoekwoorden analyses, linkbuilding of advertenties op Google. Wij ondersteunen je graag om zo het beste resultaat voor jou te realiseren.

  (Online) marketing voor uitzendbureaus

  Waar voor de meeste online marketing voor uitzendbureaus erg lastig is, vinden wij het juist een ontzettende uitdaging en erg interessant om te doen. Als uitzendbureau wil je graag dat je vacatures zichtbaar, de sollicitanten binnenstromen en tegelijk wil je nieuwe opdrachtgevers krijgen waar je weer nieuwe sollicitanten voor kan gebruiken. Tussen het opzetten van vacatures en matchen van de sollicitanten heb je waarschijnlijk maar weinig tijd om echt goed de aandacht aan online marketing te besteden. Wij helpen je graag bij social media marketing, SEO & SEA, E-mailmarketing en social media advertenties.

  (Online) marketing voor fysiopraktijken

  Geen idee hoe je social media goed in kan zetten voor je fysiopraktijk? Wij weten er wel raad mee en helpen jou aan de hand van social media marketing, SEO & SEA je beter vindbaar te maken. We leven in een tijd waar mensen steeds meer online gaan zoeken naar bepaalde klachten en de behandelingen ervan. Het is dan ook van groot belang dat fysiopraktijken online zichtbaar zijn, waardoor ze nieuwe patiënten kunnen werven en de reputatie bij bestaande patiënten kunnen versterken. Online marketing is erg essentieel voor fysiopraktijken die willen concurreren en optimaliseren in de concurrerende markt.

  Online marketing uitbesteden? 

  Wil je meer omzet, leads, naamsbekendheid en bereik creëren? Dan ben je bij De Social Studio aan het juiste adres. Ons team van marketeers en designers staat voor je klaar om je volledig te ontzorgen op het gebied van online marketing, zodat jij je echt bezig kunt houden waar je echt goed in bent. Ben je nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan snel eens contact met ons op!

  De Social Studio in het kort

  Omdat we een full service online marketing bureau zijn, denken we met jou mee in hoe we meer resultaat kunnen behalen. Op zowel bedrijfsniveau als persoonlijk niveau. Wij helpen jou met waardevolle marketing, jouw doelen te bereiken.

  Online
  Patrick | De Social Studio X

  Chat nu met Patrick

  Hi, Patrick hier! Wij ondersteunen meerdere van onze opdrachtgevers maandelijks op het gebied van Online Marketing.

  Benieuwd hoe wij Online Marketing in zouden zetten voor jouw bedrijf? Stuur me een berichtje!